IMG 3625Delegacija OO HDZBiH Tuzla koju su činili predsjednik Ivica Kovačević, dopredsjednik Zvonimir Banović, općinski vijećnik Rado Pejić i tajnik Danijel Nikolić, posjetila je danas Franjevački samostan u Tuzli i susrela se s gvardijanom fra Zdravkom Anđićem.

Predsjednik Kovačević je upoznao Gvardijana s provedbom i rezultatima unutarstranačkih izbora u Općinskom odboru HDZBiH Tuzla i sa novoizabranim članovima Općinskog odbora. „Cilj novoizabranog rukovodstva jeste da u budućem sazivu Općinskog vijeća Tuzla HDZBiH bude zastupljen s dva vijećnika i tako učvrsti svoju poziciju kao najjačeg političkog predstavnika Hrvata u Općini Tuzla te da se još snažnije bori za interese Hrvata na ovom prostoru" istaknuo je Kovačević tijekom razgovora te je gvardijana pobliže upoznao sa smjernicama i planom rada i ciljevima koje si je novoizabrano rukovodstvo postavilo.

Rukovodstvo Općinskog odbora HDZBiH Tuzla zainteresiralo se za projekte koje tuzlanski franjevci provode i probleme s kojima se franjevački red i Katolička crkva na prostoru Općine Tuzla susreću. Kao najznačajniji projekt Gvardijan je istaknuo izgradnju Kulturnog centra „Sv. Franjo". Riječ je o velikome projektu koji će nakon što se realizira biti od velikog kulturnog, ali i simboličkog značaja za katolike i Hrvate grada Tuzle, budući se objekt Kulturnog centra gradi na temeljima stare srušene župne crkve. Uz problem financiranja ovoga centra, gdje su nadležne institucije u značajnoj mjeri zakazale, gvardijan Anđić je na poseban način ukazao i na problem čestih provala u vjerske objekte, crkve i kapele na cijelome prostoru koji pokriva Franjevački samostan u Tuzli.

Također, tijekom susreta se razgovaralo i o položaju hrvatskoga naroda u Općini Tuzla te na koji način popraviti stanje i uvjete života općenito.