11-21-1Svečanu sjednicu u povodu 21. obljetnice županijske organizacije Hrvatske Demokratske Zajednice Bosne i Hercegovine Soli, Županijski odbor HDZBiH Soli održao je u Gradačcu.

U prigodnu govoru Mijo Krešić, predsjednik Županijskog odbora prisjetio se važnih događaja, ličnosti, važnih činjenica, uspona i padova, svih dvojbi kroz 21 godinu života HDZBiH s Hrvatima na području današnje Tuzlanske županije.

Krešić je podsjetio da je HDZBiH od svoga osnutka bio uz hrvatski narod te da se ta neraskidiva veza potvrđuje i danas kada se traži prihvatljivo i održivo ustavno uređenje u BiH. „Naša je organizacija važnim dijelom stožerne stranke hrvatskog naroda u BiH koja ima kontinuitet političke ideje o ustavnoj jednakopravnosti hrvatskog naroda s druga dva konstitutivna naroda, stranke koja danas živi punu političku zrelost“, kazao je Krešić.

Poručio je da HDZBiH Soli kao stranka kojoj su Hrvati Tuzlanske županije dali najveće povjerenje na prošlim izborima ne kani odustati u borbi za jednakopravnost Hrvata nego će ustrajati na njihovu ostanku i opstanku te tako zadržati multietničnost Tuzlanske županije.