1-12-2Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Soli na svojoj je IV. sjednici održanoj 12. siječnja u Bukinju usvojio izvješće predsjednika ŽO Mije Krešića o aktivnostima između dvije sjednice.

U tome je razdoblju izaslanstvo HDZBiH Soli u Ceriku nazočilo otkrivanju spomen obilježja poginulim braniteljima 108. pješačke brigade HVO Ravne Brčko i poginulim braniteljima u NOR-u 1941. – 1945. U toj je srebreničkoj novoformiranoj mjesnoj zajednici u funkciju stavljen mjesni dom.

Predsjednik Krešić je izvijestio i o njegovu susretu s premijerom Tuzlanske županije Seadom Čauševićem na kojem je bilo riječi o položaju Hrvata u našoj županiji. Među ostalim su razgovarali i o subvencioniranju prijevoza učenika koji nastavu pohađaju u Katoličkom školskom centru sveti Franjo u Tuzli.

Izaslanstva Županijskog odbora HDZBiH Soli nazočila su i obljetnicama mjesnih udruga u Breškama i Par Selu te je u nizu aktivnosti u vrijeme adventa, uz četiri sijela u Brgulama, Lipnici Gornjoj, Doknju i Husinu, posebice izdvojen Božićni koncert u Gradačcu, Srebreniku i Tuzli i Božićni prijem u organizaciji Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga u Tuzli.

Na sjednici Županijskog odbora HDZBiH Soli govorilo se i o skoro završenom procesu uspostave vlasti na razini BiH. Također su poduzete aktivnosti u organizaciji dolaska u Tuzlu izaslanstva HDZBiH na čelu s predsjednikom dr. Draganom Čovićem.

Na sjednici u Bukinju Županijski odbor HDZBiH Soli razmatrao je i pitanje Prijateljskog okruženja Općine Tuzla i Elektroprivrede BiH, odnosno tuzlanske Termoelektrane, kroz prizmu ekologije, infrastrukture i odnosa općinske vlasti prema naseljima najbližim Termoelektrani u procesu realizacije toga sporazuma.