150Općinska organizacija Zajednice žena HDZBiH Kraljica Katarina Kosača Živinice i ove je godine pomogla siromašnima, starima i bolesnima Hrvatima, podijelivši najugroženijima prehrambeno-higijenske pakete. Donaciju crkvene humanitarne organizacije "Bosnian Task Group" iz nizozemskoga Heusdena članice Zajednice rasporedile su onima kojima je najpotrebnija u živiničkim gradskim naseljima te Lugu, Atlić Maloj i Gornjim Živinicama, ali i u susjednim tuzlanskim naseljima Ljubačama i Par Selu.

pic004Od 400 prispjelih paketa iz Nizozemske, 61 je dospio na raspodjelu HDZ-ovoj zajednici žena. Nekoliko ih je proslijedila u Banoviće. Ondje je dva dana iza katoličkog blagdana sveta Tri kralja raspodjelu koordinirala Slavica Knezović. U Živinicama je uz Branku Mišić i Zdenku Grgić posao vodila Zdenka Jurić, predsjednica općinske organizacije Zajednice žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača. Gospođa Jurić veli da je u svakoj obitelji gdje je donijela paket naišla na zahvalu. „Premda je velika besparica pa svaki paket dobro dođe, ljudima je još vrednija spoznaja da ih se netko sjetio, osjećaj da nisu posve prepušteni sami sebi“, kaže predsjednica Jurić.

pic001pic002Pomoć iz Nizozemske u Živinice stiže već jedanaestu godinu, a ovo je druga godina kako raspodjelu među siromašnim i starim Hrvatima, umjesto ugasle Udruge Hrvatska žena, obavlja sve aktivnija općinska organizacija Zajednice žena HDZBiH Kraljica Katarina Kosača. Članice te Zajednice darovale su ručnim radovima Nizozemce koji su bili došli u BiH te i na takav način iskazale opredjeljenje da i ubuduće budu poveznica dobrotvora s našim siromašnim i bolesnim.