4-25Javna tribina pod nazivom „Slušamo Vas!“ održana je 25. travnja 2012. godine u Čanićima. Okupljenim građanima Čanića obratio se Ivica Kovačević predsjednik OO HDZBiH Tuzla koji je predstavio tijek političkih događanja u protekloj godini u kojima je bošnjačkim političkim strankama SDP-u i SDA-u jedini cilj bio istisnuti HDZBiH iz vlasti i time onemogućiti ostvarivanje političkih planova i ciljeva koje je HDZBiH isticao u predizborno vrijeme.

Posebnu pozornost mještani Čanića posvetili su apsolutnom zanemarivanju infrastrukturnih projekata u ovom naselju budući da protekle godine nije realiziran ni jedan projekt za koje su mještani izrazili potrebu. Kako je istaknuto i pored toga što su građani prikupili novac za uličnu rasvjetu, Općinske vlasti nisu realizirale taj projekt pravdajući se nedostatkom novca u proračunu. Zbog istih razloga nisu realizirani ni ostali zahtjevi. No ono zbog čega su građani ogorčeni jeste da se u susjedno naselje Dobrinju u proteklih godinu dana realiziralo niz infrastrukturnih projekata pa mještani s pravom postavljaju pitanje zašto su Čanići zapostavljeni.

Stoga su na javnoj tribini mještani bili jednoglasni u odluci da takav odnos neće više trpjeti i da će inzistirat kroz različite vidove javnog nezadovoljstva da se takav odnos promijeni.