4-26-1Javna tribina pod nazivom „Slušamo Vas!" održana je 26. travnja 2012. godine u Ljepunicama kojoj su ispred OO HDZ BiH Tuzla nazočili Predsjednik Ivica Kovačević, dopredsjednik Marko Tomić, Dalibor Vidović predsjednik Mladeži i tajnik Danijel Nikolić. Na samom početku tribine bilo je govora o političkim događanjima na razini BiH, Federacije BiH te Tuzlanske županije u kojima je jedini cilj bošnjačkog bloka SDP-SDA bio istisnuti iz vlasti legitimne i legalne predstavnike hrvatskog naroda. Također nikakav pomak u poboljšanju uvjeta života, investiranju, realizaciji infrastrukturnih projekata i sl. nije ostvaren u protekloj godini u Tuzlanskoj županiji iako se to najavljivalo u predizbornoj kampanji što kod građana izaziva veliko razočaranje. Posebice su razočarani mladi koji imaju sve manje mogućnosti za zapošljavanje što je najveći uzročnik njihovog odlaska u treće zemlje.

4-26-2Kada je riječ o lokalnoj zajednici naselje Ljepunice kao i ostala mjesta u kojima je održana javna tribina, u protekloj je godini bilo zapostavljeno u infrastrukturnim projektima što kod mještana izaziva veliko ogorčenje i razočaranost. Stoga je i na ovoj tribini podcrtano da se takav odnos mora mijenjati te su mještani podržali aktivnosti OO HDZ BiH Tuzla koji se zalaže da naselja izvan užeg centra grada također budu zastupljena u rješavanju infrastrukture te osiguranju boljih uvjeta života.

Predsjednik Kovačević istaknuo je da HDZ BiH prepoznaje potrebe hrvatskog naroda i da u tom pravcu i djeluje. Stoga je predsjednik Kovačević istaknuo da je cilj na predstojećim lokalnim izborima dodatno osnažiti utjecaj HDZ BiH u Općinskom vijeću, a to će onda omogućiti realizaciju plana programa i djelovanja čiji sastavni dio jeste i rješavanje dosada nabrojanih problema od strane građana u sklopu održanih javnih tribina.