5-14-1Danas je u Amfiteatru KŠC „Sv. Franjo“ u Tuzli održana Izborna skupština Općinskog odbora Zajednice žena HDZBiH Kraljica Katarina Kosača Tuzla kojoj je prisustvovalo 39 izaslanica. U novi saziv Općinskog odbora tajnim su glasovanjem izabrane: Jasminka Mijatović, Slavica Marković, Ankica Stijepić-Ćosić, Ankica Divković, Sanja Tomić, Jadranka Pavlić, Marinka Jokanović, Ružica Tomić i Ljubica Krešić, a u Nadzorni odbor izabrane su Varcelija Jukić, Danijela Čiča i Spomenka Divković.

Na konstituirajućoj sjednici povjerenje da i u narednom razdoblju bude predsjednica dobila je Jasminka Mijatović dok su dopredsjednice Slavica Marković i Ankica Stijepić-Ćosić.

Prilikom prezentiranja izvješća o radu u protekle dvije godine predsjednica Mijatović je istaknula da su aktivnosti bile usmjerene na poboljšanju položaja žena u politici kao i aktivnom sudjelovanju na lokalnim izborima 2010. godine i da su u okviru toga žene sudjelovale na različitim seminarima. Također, velika pozornost se poklanjala i humanitarnim aktivnostima kao i organiziranju različitih liječničkih pregleda za žene.

5-14-25-14-3Podršku radu dali su predsjednik ŽO HDZBiH Soli Mijo Krešić i predsjednik OO HDZBiH Tuzla Ivica Kovačević koji su u svojim obraćanjima izrazili zahvalnost za odlučnost da žene aktivno sudjeluju u političkom životu u Tuzli čime je HDZBiH dodatno ojačala svoj utjecaj i rad na ovom prostoru.