5-24Javna tribina koju organizira Općinski odbor HDZBiH Tuzla pod nazivom „Slušamo Vas" održana je 24. svibnja 2012. godine u Starom Mramoru.

Ispred Općinskog odbora mještanima Starog Mramora obratio se predsjednik Općinskog odbora Ivica Kovačević koji se u svom govoru dotakao aktualne političke situacije u BiH, Federaciji BiH te Tuzlanskoj županiji. Ono što je evidentno i što je predsjednik Kovačević naglasio jeste da bošnjačka koalicija SDP-SDA sve manje funkcionira, a da je upravo njihovo inzistiranje da istisnu iz vlasti HDZBiH dovelo do zastoja u političkim i ekonomskim procesima u BiH.

Najveća raspravu na javnoj tribini odnosila se na odnos lokalne vlasti prema naseljenim mjestima izvan užeg centra Općine. Mještani su tijekom rasprave izrazili negodovanje i ogorčenje budući da su potrebe i problemi s kojima se građani susreću apsolutno zanemareni od strane struktura u općinskoj administraciji. Kao najveći problem mještani Starog Mramora naglasili su putnu komunikaciju koja je u veoma lošem stanju, a čije rješavanje se godinama obećaje.

Također, mještani su ogorčeni i na potpuno zanemarivanje rukovodstva Rudnika Mramor koje djeluje na području ove Mjesne zajednice, a čije rukovodstvo ne pronalazi razumijevanje da se aktivno uključi u rješavanje nagomilanih problema. Ono što prati i ostala naseljena mjesta jeste nezaposlenost, a kako je istaknuto nitko se ozbiljno ne bavi ovim problemom i sve je manje investicija na području Općine Tuzla koje bi stvorile nova radna mjesta.

Na kraju je zaključeno da na predstojećim lokalnim izborima mještani Starog Mramora trebaju izabrati svoga predstavnika u Savjetu Mjesne zajednice, a da novoizabrana općinska vlast mora zagovarti ravnomjeran razvoj gradskih i prigradskih naselja kako bi se kvaliteta života podigla na veću razinu.