5-29-1Predsjednici ŽO Soli i OO Tuzla Mijo Krešić i Ivica Kovačević posjetili su Mjesnu zajednicu Bukinje, susreli se, razgovarali i upoznali s problemima s kojima se svakodnevno susreću mještani Mjesne zajednice Bukinje.

Građani ove stare tuzlanske mjesne zajednice su goste upoznali s nagomilanim komunalnim i ekološkim problemima u Mjesnoj zajednici Bukinje koji su nastali kao posljedica rada Termoelektrane Tuzla. Istaknuto je kako je termoelektrana uništila sve plodno zemljište, svu šumu i sve seoske putove, a ugljena je prašina došla skoro do samih kuća.

5-29-2Postojeća šljakišta su temeljito uništila privatnu imovinu starosjedilaca, a Termoelektrana je u procesu aktualne eksproprijacije za potrebe šljakišta vlasnicima zemljišta ponudila bagatelnu cijenu od tri Konvertibilne marke po kvadratnom metru što građani ove mjesne zajednice sve to doživljavaju kao bezočnu otimačinu.

Predsjednici Krešić i Kovačević su se obvezali da će u suradnji s predstavnicima vlasti pokušati pronaći rješenja koja će zadovoljiti mještane Bukinja. I ova je tribina organizirana u sklopu projekta obilaska mjesnih zajednica i upoznavanja s problemima stanovništva koji HDZBiH uspješno provodi već više od mjesec dana.