sjednica GOGradski odbor HDZ BiH Tuzla održao je sjednicu kojoj su nazočilii predsjednici temeljnih ogranaka. Sjednica je održana s ciljem doradeoperativnog plana i dogovora oko izbora za Hrvatski sabor koji će se održati 7. i 8. studenog 2015. godine. Jedno od četiri mjesta u BiH na kojima će glasovati državljani Hrvatske jeste i Tuzla odnosno Generalni konzulat RH u Tuzli.

Svi članovi jednoglasno su ocijenili kako su ovi izbori važni za Hrvate u Bosni i Hercegovini pa tako i u Tuzli te potvrdili opredjeljenje da se uloži maksimalni napor za motiviranje članstva i organizaciju prevoza birača do birališta. Sa sastanka je odaslano i objašnjenje da će u dane izbora moći glasovati i oni hrvatski državljani s prebivalištem u Bosni i Hercegovini koje „pokriva“ Generalni konzulat RH u Tuzli, a koji se nisu bili registrirali do 28. listopada. Oni će potvrdu o registraciji dobiti kada dođu na glasovanje.

Gradski odbor HDZ BiH Tuzla sa zadovoljstvom je konstatirao činjenicu da se za ove izbore za Hrvatski sabor registriralo više birača iz Tuzle nego ikada do sada. Pozdravljena je i najava iz Generalnog konzulata RH u Tuzli da će za ove izbore, osim što se glasuje dva dana, biti otvoreno više biračkih mjesta (tri) tako da će se znatno smanjiti gužve ispred birališta.

Gradski odbor HDZ BiH pozvao je članstvo i simpatizere Hrvatske demokratske zajednice BiH i stranaka koalicije Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH da izađu na izbore i u XI. Izbornoj jedinici dadnu glas HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji.


Odjel za informiranje