1Svečano otvorenje igrališta Osište na Brezama u MZ Ljubače u Tuzli upriličeno je 6. studenog uz veliki broj mališana i njihovih roditelja.

Igralište su svečano otvorili predsjednik Mladeži HDZ BiH Soli mr.sc.Nikica Vidović i dopredsjednik Dražan Galušić, ujedno i koordinator projekata Fondacije tuzlanske zajednice i Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ koji su financirali izgradnju igrališta.

Svečanosti otvorenja nazočili su: kandidat za Sabor Republike Hrvatske predsjednik ŽO HDZ BiH Soli Zvonimir Banović, gradski viječnici Jasminka Mijatović i Ivica kovačević, predsjednik Mjesne zajednice Ljubače Dražan Vilušić i župnik župe Morančani vlč.Marijan Orkić

Svoj doprinos u izgradnji igrališta dao je i Gradski odbor HDZ-a BiH Tuzla jer je ovdje mališanima bio neophodan kvalitetan prostor za igru i druženje.
Odlučni u poboljšanju kvaliteta života u svom naselju, mještani Breza u Mjesnoj zajednici Ljubače odlučili su sami izgraditi dječije igralište. U realizaciju svoje ideje krenuli su prije dva mjeseca i cilj su uspješno ostvarili.

Treba napomeniti da dugi niz godina mališani u ovom naselju nisu imali mjesto za igru. Ponukani tom potrebom, skupina mladih napisala je projekt i aplicirala na natječaj kod Fondacije tuzlanske zajednice i Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“.

Po odobrenju sredstava, započela je realizacija projekta koji je danas svečano završen i predan najmlađima na korištenje. Izgradnja je započela čišćenjem zarasle površine mjesta koja je preuređena i na kojoj je izgrađen tobogan, tri ljuljačke i tri klackalice. Uz mještane je glavninu posla preuzela i Mladež Županijskog odbora HDZ-a BiH Soli.