DanNGO HDZBiH Tuzla želi svim građanima Bosne i Hercegovine, a na poseban način našim članovima, prijateljima i simpatizerima, čestitati 1. ožujka, Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo da su se 29. veljače i 1. ožujka 1992. godine građani Bosne i Hercegovine, točnije njih više od 60 %, plebiscitarno opredijelili za neovisnu Bosnu i Hercegovinu. Veliku ulogu u svemu tome odigrao je i hrvatski narod koji je na poziv HDZ BiH i Katoličke crkve, masovno izašao na referendum, a samim time i bezrezervno podržao neovisnost zajedničke nam domovine Bosne i Hercegovine.

Tada donesenu odluku trebalo je krvlju braniti u domovinskome ratu koji je nedugo nakon toga započeo. I ovaj put hrvatski narod daje veliki doprinos organizirajući se u postrojbama prvenstveno HVO, ali i Armije RBiH.

Danas, 24 godine poslije, hrvatski narod još uvijek vodi borbu, ovaj put političku, za ravnopravan položaj u domovini Bosni i Hercegovini za koju je toliko toga dao u najtežem razdoblju.

U toj borbi svoj će doprinos nastaviti davati i Gradski odbor HDZBiH Tuzla koji će svojim radom i djelovanjem ukazivati na propuste i tražiti da se ravnopravnost naroda i građana temelji na djelima, a ne na riječima. Inzistirat ćemo na tome da nadležne gradske vlasti čuju potrebe i glas hrvatskoga naroda, ali i svih ostalih građana, kako bi ovaj prostor izgradili po uzoru na moderne europske države u kojima vladaju mir, sloboda, demokracija i poštivanje ljudskih prava.                                

SRETAN NAM SVIMA DAN NEOVISNOSTI!

Odjel za informiranje GO HDZ BiH Tuzla