WP 20160330 18 17 44 ProU prostorijama Hrvatske demokratske zajednice u Tuzli, članovi Mladeži Županijskog odbora HDZ-a BiH Soli, ugostili su mlade članove i simpatizere HDZ-a BiH, s područja naše županije, na uskrsnom domjenku koji je, kako je želja organizatora, jedna od aktivnosti čiji je cilj zbližavanje i međusobno povezivanje pojedinaca s istim ili sličnim razmišljanjima, u jedan čvrst kolektiv.

Županijski odbor Mladeži HDZ-a BiH na prostoru Tuzlanske županije kontinuirano pruža potporu učenicima, studentima i obrazovanim mladim ljudima kod njihova školovanja i zaposlenja, posebice kada se suočavaju s mnogostrukim preprekama i poteškoćama vezanim uz nedostatak radnih mjesta i nerijetko bezuspješne pokušaje da se nametnu kao osposobljen mlad kadar  u pozivima za koje su se školovali. U državi kakva je BiH ovakva je podrška prijeko potrebna, posebice mladom čovjeku, tim više što smo u posljednjih nekoliko godina svjedoci masovnog iseljavanja osoba mlađe životne dobi – s područja hrvatskih sela iz okolice Tuzle i drugih općina Tuzlanske županije – u zemlje Europske unije.

Mladi iz Županijskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Soli su svjesni da se ne mogu oduprijeti tako velikom problemu, ali se nadaju kako, oni koji su odlučili ostati u Tuzlanskoj županiji i Bosni i Hercegovini, trebaju raditi na zajedničkim problemima koji su bili i jesu glavnim uzrokom što Hrvati napuštaju svoj grad u potrazi za sretnijim životnim prilikama. Na početku druženja su se nazočnima obratili predsjednik Mladeži ŽO HDZ-a BiH Soli i član predsjedništva Mladeži HDZ BiH, mr.sc. Nikica Vidović i predsjednik Mladeži GO HDZ-a BiH Tuzla, Dražan Divković. Jednodušno su zaželjeli dobrodošlicu nazočnima i zahvalili im što su se odazvali pozivu na druženje.

Iz njihovih se riječi moglo zaključiti da su voljni nastaviti raditi s mladima na njihovu što većem angažmanu da dođu do pozicija iz kojih će jedni drugima pomagati u ostvarenju životnih ciljeva, pri čemu će Hrvatska demokratska zajednica biti vezivno tkivo čitava pothvata. Napomenimo i da je Tuzlanskoj županiji, ovim povodom, došlo u posjet izaslanstvo iz organizacije Mladeži HDZ-a BiH Brčko Distrikta po čemu je uskrsni domjenak dobio regionalni karakter.