Zajednica zenaPredsjedništvo Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ je u subotu, 16. travnja, u prostorijama Hrvatske demokratske zajednice BiH u Tuzli, održalo svoju 19. sjednicu  s dnevnim redom podijeljenim u devet točaka. Pozdrav, dobrodošlicu i uvodnu riječ, članicama je – uime Gradskog i Županijskog odbora HDZ-a BiH u Tuzli – uputio Zvonimir Banović, ponajprije im zahvalivši na odluci da se sjednica Predsjedništva održi u Tuzli, a potom im zaželivši uspješan i plodonosan rad.

 

Ovu je prigodu Banović iskoristio kako bi i ovoj bitnoj sastavnici HDZ-a BiH, ukazao na tri iznimno važne činjenice koje su, ujedno i ključni problemi Hrvata na području grada Tuzle i Tuzlanske županije. Podcrtao je činjenicu vrlo teškog položaja Hrvata na području TŽ-a koja, po prirodi stvari, već dugi niz godina, sigurno utire put negativnoj tendenciji odlaska mlađe populacije iz naše zemlje. Upravo je odlazak mladih, Banović izdvojio kao drugi problem, dok je treća činjenica svojevrsni, stalni, poziv upućen središnjici stranke, da kroz projekte, konkretnu pomoć osobama i aktivnostima s ovoga područja, snažnije podupre opstanak hrvatskoga naroda u Tuzli i Tuzlanskoj županiji.

 

Na sjednici je donesen niz zaključaka, od kojih je najvažniji onaj o odluci oko priprema za održavanje Konvencije Zajednice žena i predstojećih lokalnih izbora. Od ostalih točaka dnevnog reda, vrijedno je izdvojiti prijedlog odluke o kandidatkinjama za Predsjedništvo u trećem sazivu Zajednice žena. Nakon Predsjedništva je upriličeno druženje s predstavnicama Zajednice žena HDZ-a BiH s područja TŽ-a.