LasicDenis Lasić, federalni ministar prometa i komunikacija u ponedjeljak je u Tuzli održao radni sastanak s predsjednicima gradske i općinskih organizacija HDZ BiH u Tuzlanskoj županiji: Ivicom Kovačevićem (Tuzla), Marijanom Šimićem (Gradačac), Matom Matijevićem (Srebrenik), Vinkom Pavlovićem (Drijenča-Čelić), Božom Antunovićem (Živinice) i Jozom Tunjićem (Lukavac).

Sastanku su nazočili i član predsjedništva HDZ BiH i zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić te Zvonimir Banović, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Soli.

 

Predsjednici organizacija istaknuli su potrebu većeg ulaganja u putnu komunikaciju u dijelove grada i općina koji do sada nisu bili značajnije zastupljeni u sredstvima koja se raspoređuju po osnovama iz nadležnog federalnog ministarstva. Među ostalime su spomenuti izgradnja nogostupa uz magistralnu cestu M 17, priključci na tu cestu na nekoliko mjesta te nekoliko cesta koje nisu magistralne kategorije.

 

Zajedničko je stajalište da se za potrebe cestovne komunikacije u mnoštvu naselja u Tuzlanskoj županiji treba jače koristiti potencijal federalnoga ministarstva, ali isto tako je potrebna i znatno veća potpora lokalne i županijske razine vlasti.

 

Ministar Lasić iskazao je spremnost za suradnju pri realiziaciji određenih projekata te iskazao nadu da će i lokalne vlasti pratiti aktivnosti u dijelu koji se tiče njihovih obveza i suradnje s nadležnim ministarstvom.

 

Na sastanku je bilo riječi i o zapošljavanju u javnim poduzećima iz resora federalnog ministarstva prometa i komunikacija te o potrebi pune obazrivosti kod nacionalne strukture uposlenika u tim poduzećima i njihovim ispostavama i direkcijama.

 

Ured za informiranje ŽO HDZ bih Soli