Vukovar 1NA INICIJATIVU HDZ BIH, TUZLA ĆE PODRŽATI PROJEKT „VUKOVARSKI VODOTORANJ“

Izaslanstvo Županijskoga i Gradskoga odbora HDZ BiH Soli i Tuzla predvođeno predsjednicima Zvonimirom Banovićem i Ivicom Kovačevićem posjetilo je gradonačelnika grada Vukovara Ivana Penavu. Izravni je povod sastanku u Uredu vukovarskog gradonačelnika bila inicijativa Kluba vijećnika HDZ BiH Tuzla u Gradskom vijeću Tuzla da se i Grad Tuzla uključi u aktualni projekt „Vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva".

Vijećnik Kovačević je izvijestio gradonačelnika Penavu da je inicijativa Kluba vijećnika HDZ BiH Tuzla prihvaćena te je izrazio mišljenje kako se prijateljski odnosi Tuzle i Vukovara moraju nastaviti njegovati i jače razvijati bez obzira na političke prilike u oba grada.

-Prijateljstvo se učvršćuje među ljudima u obje zajednice i naša inicijativa k projektu „Vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva" je upravo na tome tragu-, kazao je Kovačević.

Na sastanku u Vukovaru kojemu su nazočili i generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli mr. Ivan Bandić te gvardijan tuzlanski fra Mario Divković bilo je riječi i o položaju Hrvata u Tuzlanskoj županiji, kako u političkom smislu tako i socijalnom, ekonomskom, sigurnosnom i kulturnom.

Gradonačelnik Penava izrazio je zadovoljstvo ovim posjetom i ponovnim uspostavljanjem prijateljskih veza između Tuzle i Vukovara. Napomenuo je kako je Vukovar otvoren za suradnju i povezivanje sa svim dijelovima Hrvatske, ali i inozemstva, pogotovo kada je riječ o hrvatskom narodu koji živi na tim područjima.

S velikim zadovoljstvom gradonačelnik Penava je prihvatio poziv da uskoro dođe u Tuzlu u povodu proslave Petrova, patrona tuzlanske župe i tom prigodom, među ostalim, posjeti odbore HDZ BiH u Tuzli.

Ured za informiranje