izbori-ilustracijaDragi članovi, prijatelji i simpatizeri HDZ BiH,

U Bosni i Hercegovini će ove godine biti upriličeni lokalni izbori. Izbori će biti održani u nedjelju, 2. listopada 2016. godine.

Želimo obavijestiti sve vas koji ste državljani BiH i imate bh putovnicu ili bh osobnu iskaznicu ili  bh vozačku dozvolu, a koji se nalazite na privremenom boravku izvan BiH da je u tijeku upis birača za glasovanje iz inozemstva na lokalnim izborima u BiH.

Iako, nažalost, privremeno ne boravite na tlu Tuzlanske županije, ipak ste u mogućnosti sudjelovati na ovogodišnjim izborima. Sve što morate učiniti jest pravovremeno se registrirati, a registracija traje do 19. srpnja 2016. godine. Nakon što se registrirate stječete pravo glasa na adresi na kojoj trenutačno boravite bilo gdje u inozemstvu.

Sam proces registracije je krajnje jednostavan, a registrirati se možete u Središnjem izbornom povjerenstvu putem ELEKTRONIČKE POŠTE ili u DIPLOMATSKO-KONZULARNOM PREDSTAVNIŠTVU Bosne i Hercegovine u inozemstvu gdje živite. Da biste se registrirali poštom trebate popuniti obrazac prijave te uz popunjen obrazac morate priložiti kopiju ili fotografije bh putovnice ili osobne iskaznice ili vozačke dozvole.

Obrazac za prijavu možete pronaći na sljedećoj poveznici:

http://www.izbori.ba/Documents/Lok_Izbori_2016/Biraci_Glasaci/Prp_Obrazac_Izvan_BiH_Lok_2016-hrv.pdf

Ukoliko ste se registrirali u diplomatsko-konzularnom predstavništvu na dan izbora u istom ćete moći i glasovati, a ukoliko ste se registrirali izravno u Središnje izborno povjerenstvo na vašu će kućnu adresu stići glasački listić kojeg trebate pravilno ispuniti i poštom poslati za Sarajevo na adresu Središnjeg izbornog povjerenstva.

Obzirom da bh Hrvati svakodnevno napuštaju svoja stoljetna ognjišta svaki vaš glas za nas će biti dragocjen. Na predstojećim izborima biraju se vijećnici u gradsko i općinska vijeća na prostoru Tuzlanske županije. Izabrani vijećnici će u naredne četiri godine odlučivati o svim važnim političkim događanjima i procesima u sredinama u kojima rade i djeluju.

I vi možete pomoći da se hrvatski glas snažnije čuje.

Ukoliko su vam potrebne bilo kakve informacije slobodno nas kontaktirajte.

telefon: +387 35 251 461

Viber: +387 61 293 793

WhatsApp: +387 61 293 793

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

facebook: https://www.facebook.com/HDZBIHSoli/