portal1Prigodnom svečanosti u promet je puštena asfaltirana dionica puta na Mejavici između Obodnice Gornje na području grada Tuzle i Drijenče u općini Čelić. 

Dio toga puta asfaltiran je najviše sredstvima Vlade Republike Hrvatske kroz program pomoći Hrvatima izvan Hrvatske te manjim dijelom od prikupljenih sredstava samih Drijenčana. 

-Na lanskom natječaju kod vladinog Ureda u Zagrebu dobili smo pola milijuna kuna te smo s prikupljenim sredstvima mještana nedavno asfaltirali 1,1 kilemetra puta-, izvijestio je Vinko Pavlović, predsjednik „Mladi Drijenče“, udruge koja je aplicirala i koja vodi projekt izgradnje puta u ukupnoj dužini malo iznad četiri kilometra. 

Pavlović kaže kako Udruga ima obećanje iz Državnog ureda Vlade RH da će i ove godine biti odobren sličan iznos za nastavak gradnje puta.

-Uz ta sredstva, očekujemo ispunjenje obećanja i Grada Tuzle čiji su čelnici najavili asfaltiranje kilometar puta koji je na njihovu katastarsku području-, kazao je Pavlović napomenuvši da se Općina Čelić, raspisavši natječaj u vrijednosti 40 tisuća maraka, već djelatno uključila u izgradnju puta. 

U Drijenči očekuju razumijevanje i Vlade Tuzlanskog kantona kod izgradnje toga puta koji je prokopan u ratu, doslovno na bojišnici, i koji je bio put spasa za cijeli taj majevički kraj oko Čelića. 

Osim simbolike opstanka ljudi u tome kraju tijekom rata i stvarnog doprinosa obrani Tuzle i cijelog zaleđa u Tuzlanskom kantonu, put je i danas od iznimne važnosti za Drijenčane, jer se njime do Tuzle vožnja skraćuje za više od pola sata. O značaju te o radosti gradnje ceste svjedočilo je i mnoštvo okupljenih mještana Drijenče i Obodnice Gornje prigodom svečanosti. Asfaltiranu je dionicu blagosiljao drjenački župnik fra Franjo Martinović. Svečanu je vrpcu s Vinkom Pavlovićem presjekao Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti BiH.