naslovnaOdličan je predizborni skup, zasigurno najmoćniji od svih dosadašnjih, upriličila Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) Bosne i Hercegovine u Drijenči, u nedjelju, 25 rujna. U prepunom Domu, nakon pučke mise, HDZ BiH je predstavio listu kandidata za Općinsko vijeće Čelića s nositeljem Vinkom Pavlovićem te program kojega će zastupati HDZ-ovi vijećnici u idućem mandatu.

Iščitavajući strateške smjernice HDZ-a BiH u Drijenči, voditeljica programa, Janjka Pavlović, spomenula je mnogo toga dobroga što se u proteklih nekoliko godina dogodilo u Drijenči i za Drijenču, pa i to da je uspostavljena jača i transparentna veza s dijasporom. O tome je, među ostalime, govorio kandidat Anđelko Knežević koji se nakon dugog izbivanja vraća u rodnu Drijenču.

-Naše istinsko opredjeljenje za Drijenču nikada i nije bilo upitno. No, da bi bilo učinkovito, da bi bilo u korist svih nas Drjenčana, tu našu ljubav za rodnom grudom moramo usmjeriti kroz političku snagu. Snaga HDZ-a BiH je najjača i kroz nju možemo najviše postići za Drijenču-, poručio je Knežević.

Posebno je emotivni istup, mladalački poletan i optimističan, imala kandidatkinja Nikolina Tomić. Starije je pozvala da svojim iskustvom i pravim odlukama svakoga dana čine Drijenču prihvatljivijom za ostanak mladih ljudi u njoj.

-Danas nas nema mnogo mladih u Drijenči, ali hajdemo zajedno raditi da nas bude više. Mi mladi želimo vas naslijediti, odrastati na vašim korijenima. Svi zajedno moramo imati više vjere u sebe, u našu Drijenču-, poručila je Nikolina.

S vjerom u Drjenčane i vjerom u bolju Drijenču istupio je i nositelj HDZ-ove liste Vinko Pavlović. S impresivnim popisom obavljenih aktivnosti od kako je na čelu HDZ-a BiH u Drijenči te na čelu Udruge mladih Drijenče i u suradnji s Mjesnom zajednicom (asfaltiranje dijela puta Drijenča – Gornja Obodnica sredstvima Vlade Republike Hrvatske i još nekoliko stotina metara započetih radova sredstvima Općine Čelić, saniranjem putova kroz drjenačke zaseoke, angažiranjem građevinskih strojeva kao prve pomoći za vrijeme klizišta od prije dvije godine, izgradnjom dječjeg igrališta, poboljšanom uslugom odvoza smeća, obnovom Doma i planiranim uređenjem Hrvatskog doma u Drijenči…), Pavlović je upozorio i na dosadašnji nemar Općine Čelić prema Drijenči po nekoliko pitanja: nefinanciranja iz proračuna Udruge branitelja HVO-a za razliku od bošnjačkih udruga, zapostavljanjem komunalne infrastrukture u Drijenči za razliku od okolnih bošnjačkih naselja, pristupa javnim službama i zapošljavanju u Čeliću.

Nositelj liste Pavlović je uime HDZ-ovih kandidata obećao ustrajavati na rješavanju svih važnih pitanja za Drijenču i u idućem razdoblju.

-Bez potpore HDZ-a BiH s viših razina vlasti ne bi bili u prilici sve ovo napraviti. Toga trebamo biti svjesni. I mi ovdje u Drijenči i naša dijaspora. Samo zajedno, svi Drjenčani ma gdje bili, kroz potporu kandidatima HDZ-a BiH, možemo graditi bolju Drijenču. Dokažimo to na izborima-, pozvao je Vinko Pavlović, nositelj liste HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Čelića.

Neupitnu potporu Drijenči i potrebama Drijenčana izrekao je Zvonimir Banović, predsjednik Županijskoga odbora HDZ-a BiH Soli ne krijući oduševljenje organizacijom skupa i podrškom koju kandidati HDZ-a BiH uživaju u Drijenči kao plodom svojega velikog dosadašnjeg davanja u dizanje kvalitete života u Drijenči.

-Izgrađeno povjerenje unutar Drijenče, a onda i s dijasporom te izgrađeno povjerenje Drjenčana u politiku HDZ-a BiH koja je iskrena i dosljedna za Drijenču, najveća je dobit. U toj dobiti je snaga i Drijenče i HDZ-a BiH, jedno bez drugoga ne ide. Vidimo kroz prošlo vrijeme da samo zajedno možemo više i da to zajedništvo moramo pokazivati na izborima. Okolnosti u Bosni i Hercegovini su takve da koliko je jak HDZ BiH na izborima, toliko je jak i hrvatski narod u cjelini, toliko je jak i svaki naš čovjek-, poručio je Banović i pozvao Drjenčane da na izborima glasuju za listu HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Čelića.