naslovnaGradski odbor HDZ BiH Tuzla smatra posve neprimjerenim i neodgovornim ponašanje gradske uprave i menadžmenta JU Dom mladih Tuzla jer su dopustili nastanak velike materijalne štete u Domu kulture na Husinu. Naime, zbog niskih temperatura proteklih dana došlo je do pucanja stare dotrajale peći i 30-ak radijatora iz kojih se izlila velika količina vode što je dodatno uvećalo štetu na samome objektu.

Članovi Savjeta mjesne zajednice Husino, kulturne udruge i drugi korisnici Doma, mještani, ali i vijećnici HDZ BiH danima su upozoravali nadležne da bi se ovakav scenarij mogao dogoditi. Nažalost, s druge strane nije bilo sluha. Posebice žalosti činjenica kada se zna da do ovakvog scenarija ne bi došlo da se u gradskom proračunu od 50-ak milijuna KM nije mogao pronaći novac kojim bi se platio ložač koji bi održavao toplanu u sklopu Doma. Ovako bizaran razlog uništavanja Doma kulture na Husinu najbolji je pokazatelj načina na koji se upravlja javnom imovinom, ali i poruka svima onima koji su ovaj objekt koristili za kulturna i društvena događanja da su manje vrijedni jer žive na periferiji grada. Nažalost, priča o Domu kulture na Husinu, priča je koja vrijedi i za većinu ostalih društvenih prostorija, koje se nalaze u nadležnosti Grada, a koje su najčešće u katastrofalnom stanju.

Sustavna nebriga o zgradi koja nosi ime Husinske bune, koja je godinama bila središte kulturnoga života lokalne zajednice i koja za svakog Husinjanina ima veliku simboličku vrijednost izaziva revolt i razočaranje lokalnog stanovništva. Vijećnici HDZ BiH će kod nadležnih tražiti žurnu sanaciju svih kvarova na Domu kulture na Husinu, ali i sankcioniranje svih odgovornih za pričinjenu štetu.