1

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetili su Općinu Živinice gdje su se susreli s načelnikom općine Samirom Kamenjakovićem, predsjedateljem Općinskog vijeća Beganom Muhićem i dopredsjedavajućim Božom Antunovićem.

Načelnik Kamenjaković upoznao je izaslanstvo HDZ BiH s aktualnim stanjem u općini te planovima i prijektima koji se imaju namjeru realizirati. Istaknuto je da se intenzivno radi na projektima koji će poboljšati uvjete života. Načelnik Kamenjaković kazao je kako se Općina Živinice opredjelila za europski put, te u skladu s tim nastoje koristiti IPA fondove. Istaknuti su prioritetni projekti, a to su toplifikacija općine, izgrdnja suvremene deponije smeća i putna infrastruktura na čijem se rješavanju trenutno radi.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara kazao je da je cilj posjete ovoj općini otvoriti intenzivniju komunikaciju i suradnju između viših i nižih razina vlasti. „Načelnik je istaknuo nekoliko projekata koji su rješivi i tu sve razine vlasti trebaju uključiti kako bi se osigurali što kvalitetniji uvjeti za život za sve stanovnike Živinica“ istaknuo je predsjednik Čavara.

Predsjednik OO HDZ BiH Živinice i dopredsjedavajući općinskog vijeća Božo Antunović iskazao je zadovoljstvo suradnjom s načelnikom  Kamenjakovićem, a čiji rezultat je potpora projektima  koje zajednica Hrvata realizira u ovoj općini. „Mi očekujemo nastavak te suradnje jer želimo graditi partnerski odnos. HDZ BiH je uvjek dio rješenja i svojim djelovanjem nastojat ćemo povezati sve razine vlasti za zajedničko dobro ove općine“ istakao je Antunović.
Tijekom posjeta općini Živinice izaslanstvo je posjetilo crkvu sv. Ivana Krstitelja gdje je upriličen susret sa vlč. Bonom Tomićem.

Također upriličen je i sastanak s članovima Općinskog odbora HDZ BiH Živinice gdje se razgovaralo o aktualnim političkim prilikama u BiH.