foto 1Dopredsjednik HDZ BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara susreo se sa članovima Županijskog odbora HDZ BiH Soli tijekom kojeg se razgovaralo o pripremama za predstojeće izbore kao i aktualnim političkim temama na području ove županije.

Predsjednik Županijskog odbora Danijel Nikolić istaknuo je kako očekuje da će HDZ BiH nakon izbora ponovno imati zastupnika u Skupštini TŽ. „Raspoloženje na terenu kao i naše aktivnosti daju nam za pravo očekivati da će HDZ BiH biti parlamentarna stranka u Skupštini ove županije nakon izbora. Imamo zaista vrlo kvalitetan kadar koji može odgovoriti svim izazovima i što smo pokazali u proteklo vrijeme kroz rad u svim općinskim organizacijama. Što je još važnije uživamo visoku razinu povjerenja ljudi na ovom području i njihovu odlučnost da kroz podršku HDZ-u BiH zajedno kreiramo određene procese i učinimo ovaj prostor boljim mjestom za život“, rekao je Nikolić.

Izaslanstvo HDZ BiH je posjetilo i obitelj Pavić u naselju Šićki Brod kojima je kroz humanitarnu akciju "Darujmo im dom" u kojoj su sudjelovali Hrvatski narodni sabor BiH i Franjevački samostan Tuzla izgrađen obiteljski dom, nakon što su ostali bez krova nad glavom od posljedica klizišta u svibnju 2014. godine. „S posebnom radošću mogu vidjeti radost vrijedne i radišne obitelji Pavić da su dobili krov nad glavom. Svi smo, na neki način, skeptični kad se rade humanitarne akcije, u smislu idu li prikupljena sredstva u prave svrhe, kome su namijenjena i slično. Međutim, ovo je jedna potvrda da treba što više prikazivati ovakvih primjera, jer moramo biti bolji ljudi, moramo biti solidarni te onima koji su u stvarnoj potrebi trebamo pomoći na maksimalno moguć način“, kazao je predsjednik Federacije BiH.

Podsjećamo tijekom ove humanitarne kacije osigurana su sredstva kojima su izgrađene tri obiteljske kuće na području Tuzle.

Tijekom posjeta, predsjednik Čavara susreo sa fra Mariom Divkovićem, gvardijanom Franjevačkog samostana Tuzla, vlč. Markom Hrskanovićem, župnikom u Gradačcu te vlč. Ivom Paradžikom, župnikom u Morančanima.