1Još nekoliko dana ostalo je do općih izbora u Bosni i Hercegovini. Vrijedno je podsjetiti svakoga od nas na važnost da 7. listopada svi izađemo na biračka mjesta te svoje povjerenje ukažemo onima koji su se istinski spremni boriti za bolji život svih nas koji živimo u Tuzlanskoj županiji.

Fokus političkog djelovanja HDZ BiH u proteklom razdoblju bio je je BiH približiti europskoj zajednici. Samo na takav način možemo pokrenuti procese koji će našoj državi donijeti povoljniji politički ambijent. Upravo stvaranje ambijenta koji jamči pravnu i političku sigurnost preduvjet je stvaranja jačeg gospodarstva, privlačenje stranih investicija, jačanje domaće ekonomije i jača konkuretnost BiH. 

Naša županija ima veliki potencijal koji mora biti u fuknciji razvoja, a nikako uskih stranačkih interesa. Snažno ćemo se boriti protiv takvog načina djelovanja.

HDZ BiH zagovara politiku #zajedništva, svjesni trenutka u kojem se nalazimo. Takvo Zajedništvo znači da nijedan pojedinac niti jedna stranka i nijedan narod neće predvoditi procese protiv bilo koga drugog. Moramo vratiti politiku koja će prihvaćati druge i davati priliku svima jednako. Politika HDZ BiH jeste puna jednakopravnost za svakog od naroda u bilo kojem dijelu BiH.

HDZ BiH zagovarat će jači intezitet gradnje prometne infrastrukture što će uveliko deblokirati našu županiju.

Jednako tako trebamo raditi na našem obrazovanju, kulturi i znanosti. To je nešto što treba korjenitu promjenu, jer samo će to dati šansu mladima da se kvalitetno obrazuju i nađu svoja radna mjesta na tržištu i u gospodarskoj utakmici.

Iduće četiri godine moraju biti iskorak u tom pravcu. Moramo učiniti sve da mladi ljudi svoju budućnost vide u BiH.

Snažno ćemo zagovarati i bolje uvjete za život u mjestima koja nisu u užem središtu gradova. To je naš potencijal koji moramo iskoristiti kako u poljoprivredi tako i u razvoju turizma. Nepravedno su politike koje su protekle četiri godine vladale od lokalne razine do županijske zapostavile sela, stvarajuću dodatno atmosferu da postoje građani prvog i drugog reda.

Branitelji su naša svetinja i u dijalogu s ovom populacijom moraju se iznaći razumna rješenja za poboljšanje životnog standarda za one koji su svojim životima stvarali slobodnu BiH.

Dragi birači u nedjelju dajte svoje povjerenje listama HDZ BiH i strankama okupljenim u Hrvatski narodni sabor BiH. Dajte priliku mladim ljudima da iskažu svoje ideje, volju i želju za stvaranjem boljih uvjeta za život za svakog od nas. U proteklih 30-ak dana čuli smo na desetke obećanja od onih koji u našoj županiji već 20 godina čine vlast i upravljaju proceseima. Imali su prigodu iskazati svoj potencijal, ali nažalost nisu. Zato još jednom poziv da date podršku onima kojima je jedini cilj stvaranje boljih uvjeta za život za sve nas. Mi politiku doživljavamo kao obvezu, želimo služiti narodu i biti istinski zagovornici promjena - promjena koje nas mogu učiniti najboljim dijelom BiH.

I na ovaj način želimo iskazati zahvalnost svim članovima i simpatizerima koji su u proteklih mjesec dana bili dio #zajedništva na preko 50 skupova i tako još jednom pokazali da podržavaju HDZ BiH i dr. Dragana Čovića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

4


Danijel Nikolić, predsjednik ŽO HDZ BiH Soli i nositelj liste za Skupštinu TK