logoGradski odbor HDZ BiH Tuzla najostrije osuduje vandalski cin kojim je oskrnavljeno katolicko groblje Veresika u naselju Tetima. Na ovaj primitivan i normalnom ljudskom umu neshvatljiv cin moze se odluciti samo onaj koji ima ili teska psihicka oboljenja ili zeli sijati strah kod lokalnog stanovnista. Stanovnici Tetime, Kosaca i okolnih naselja se ne boje nikoga i to su puno puta dokazali i nece ih bolesni umovi obeshrabriti da budu na svojim stoljetnim ognjistima.

Predsjednik Gradskog odbora Nikica Vidovic istakao je kako ocekuje da policijska tijela ovaj put pronadu pocinitelja jer se ovako nesto ne dogada prvi put. –Ocekujemo da policija pronade pocinitelje i da to javno objavi kako bi se ublazio vrlo negativan osjecaj kojeg stanovnistvo ima jer su povrijedeni njihovi najmiliji , a i poslana je vrlo ruzna poruka. Tetima i njezini stanovnici dali su puno toga nasoj zajednici i zato yasluzuju poseban odnos. Ako je netko imao namjeru da zastrasi lokalno stanovnisto onda im porucujem da to nisu uspjeli- istakao je Vidovic.

GO HDZ BiH Tuzla poziva gradske vlasti da iz proracuna bude sanirana nastala materijalna steta na spomenicima kao znak potpore i ohrabrenja.