1Gradski odbor HDZ BiH Tuzla izražava zahvalnost Profesinalnim i dobrovoljnim vatrogasnim postrojbama Tuzle, Živinica, Kalesije, Lukavca, Srebrenika i Gračanice koji su uspjeli staviti pod nadzor vatrenu stihiju na širem lokalitetu Husina i Miladija. Riskirajući svoje živote još jednom su nas podsjetili na njihov značaj i potrebu kontinuiranog ulaganja u vatrogastvo kako u profesionalna društva tako i u dobrovoljne vatrogasne postrojbe. Zahvalnost želimo upututi Ministarstvu obrane BiH i Oružanim snagama BiH koji su brzo reagirali i angažirali potrebne resurse.

Velike zasluge pripadaju stanovnicima Husina, Miladija i drugih naselja koji su dali nemjerljiv doprinos u gašenju požara i sačuvali svoje domove. 

Zahvala svim volonterima, medijima, poduzećima i pojedincima koji su sudjelovali svatko na svoj način.

Kroz ovaj primjer uvidjeli smo opasnost prouzrokovanu požarom. Zbog toga svako u okviru svojih mogućnosti treba dati doprinos u nabavci, opremanju i omasovljenju vatrogasnih postrojbi koje mogu odgovoriti ovakvim i drugim neprilikama.

Sve nas još jednom pozivamo na savjesno ponašanja shodno svim preporukama, a naročito kad se vrši paljenje vatre na otvorenom.

Ured informiranja: Gradski odbor HDZ BiH Tuzla