učionica učenici škola fotografijaSvim učenicima, a posebice prvašićima koji započinju svoj put obrazovanja želimo uspješnu školsku godinu vjerujući da će svojom marljivošću i upornošću svladati postavljene zadatke.

Početak nove školske godine je potpuno neuobičajen i različit u odnosu na protekle godine. Zbog toga svi zajedno od učenika, roditelja, nastavnog osoblja do cijele društvene zajednice trebaju podići razinu razumijevanja i biti istinska podrška da sva djeca i ove godine dobiju najbolje obrazovanje. Samo kvalitetno obrazovanje zalog je za uspjeh i stvaranje generacija koje našoj domovini mogu donijeti nepohodne promjene i novu snagu za vedriju i sretniju budućnost.

I ovim putem još jednom izražavamo razočarenje postupkom Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona koje je izostavilo učenike Katoličkog školskog centra „Sveti Franjo“ u Tuzli iz Odluke o nabavi besplatnih udžbenika. Takva politika podjela je retrogradna i zaslužuju svaku osudu. Zbog toga još jednom pozivamo vladajuće da promijene takvu politiku jer svako dijete zaslužuje jednake uvjete obrazovanja.