Priopćenje 50 scan

Županijski odbor HDZ BiH Soli izražava potporu kandidatima HDZ BiH i Mariu Koridiću kao budućem gradonačelniku Mostara. Ovim putem pozivamo na podršku politici HDZ BiH koja je jedina ostala na ideji istinksog zagovaranja  politika koje nastoje Bosnu i Hercegovinu kao i svaku loklanu sredinu unaprijediti u njezinom funkcioniranju i približiti je europskim standardima.

Također želimo upozoriti i na opasnost politika koje su tzv.“probosanske“, a koje su svoj politički cinizam i skrivene ciljeve pokazale u Tuzlanskoj županiji. Ne smije se zaboraviti da su te tzv „probosanske „ snage imenovale neustavnu Vladu Tuzlanske županije jer su „zaboravili“ imenovati ministra iz reda hrvatskog naroda i već osmnaest mjesci djeluju protuustavno. Takav stav je potvrdio i Ustavni sud FBiH svojim mišljenjem. To nije nikakva slučajsnot već vrlo ciljano i sustavno urušavanje prava jednog naroda na teritoriji gdje su Bošnjaci aposolutna većina. Podršku takvoj politici dao je i zastupnik u županijskoj skupštini Boris Krešić (DF) koji se izjašnjava kao Hrvat i koji je cijelo vrijeme branio takvo postupanje. Takvi postupci i politike su uvod u sve ono što se proteklih dana najvaljuje kao obračun na izborima 2022. godine.

Zbog takvog političkog smjera kojem teže tzv.“probosanske“ snage važno je pokazati hrvatsko zajedništvo i odgovor podrškom kandidatima HDZ BiH koji će od Mostara napraviti mjesto istinske multietičnosti i multikulturalnosti i u zajdništvu sa svim mostarcima graditi politike i vrijednosti koje mogu biti primjer i drugim lokalnim zajednicama.                                        

Odjel za informiranje