b 300 0 16777215 00 images stories sadrzaj 2020 logo

Politički dijalog, razgovori i susreti političkih dužnosnika koji su spremni raditi na stvaranju boljih uvjeta za život svih stanovnika Tuzlanskog kantona, Federacije i Bosne Hercegovine su uvijek dobrodošli.

Društveno političke prilike u kojima živimo bez uzajamnog razumijevanja i razmjene mišljenja mogu biti još teže i kompliciranije, a to nikome ne bi trebao biti cilj.

Upravo zbog toga potpuno je nejasan pokušaj stvaranja nekakve vrste loše klime i problematiziranja ukoliko se susretnu politički predstavnici HDZ BiH s predstavnicima drugih političkih stranaka. U proteklih nekoliko mjeseci susreta takve vrste je bilo na desetke, s jasnim ciljem lobiranja za projekte i interese važne za Tuzlanski kanton. Neki od njih su bili i zvanični kao što je bio slučaj prilikom posjete ministra prometa i komunikacija u Vladi FBiH Denisa Lasića i premijera TK Kadrije Hodžića, a bit će ih i u narednom razdoblju ukoliko bude volje i interesa vladajućih struktura.

Podsjećamo da je nedavno održan susret i čelnih ljudi HDZ BiH i SDP Dragana Čovića i Nermina Nikšića  što su sasvim normalne i poželjne političke prilike s obzirom na vrlo izazovne trenutke u kojem se naša država nalazi.

Nevjerojatna je količina otpora i vrlo ružnih komentara kad se nešto slično događa u Tuzli. Tako je bilo i prilikom nedavnog posjeta predsjednika HDZ BiH dr. Dragana Čovića kada je iznio stav da problem lokalne i mjesne samouprave koji se događa u Tuzli nije dobar i da ga treba riješiti, jer je to političko i pravno nasilje nad HDZ BiH od strane SDP-a i njihovih partnera u Gradskom vijeću Tuzla. Podsjećamo i na Vladu TK koju su formirali SDA i DF i pokušaja marginaliziranja i oduzimanja prava hrvatskom narodu. Da je takav postupak bio protuustavan potvrdio je i Ustavni sud FBiH i takvu Vladu proglasio neustavnom i to je prvi put u novijoj političkoj povijesti Tuzlanskog kantona.

Nažalost, nekim političkim predstavnicima su draži oni koji negiraju genocid i koji se uz crveni tepih dočekuju u Tuzli. Za takve uvijek ima mjesta za razliku od članova HDZ BiH koji iskreno vole svoju rodnu grudu i svoj grad!?

Danijel Nikolić, predsjednik ŽO HDZ BiH Soli