1GO HDZ BiH Tuzla pozdravlja početak stvaranja uvjeta za znatno veće iskorištenje potencijala Majevice koja pruža povoljne uvjete za rekreativne sadržaje. U nekoliko navrata proteklih godina su vijećnici HDZ BiH podnosili inicijative i amandmane na proračun u kojima su isticali značaj takve vrste ulaganja javnog novca i razvoja turističkih potencijala. Posebice je takva vrsta usluge potrebna u zimskim uvjetima kad je kvaliteta zraka u središtu grada iznimno loša.

U tu svrhu su dužnosnici HDZ BiH i nevladine udruge u suradnji sa institucijama Republike Hrvatske, Vlade Federacije BiH i grada Tuzla osigurali novce za izgradnju dionica puta prema naselju Drijenča u općini Čelić kao i u Mjesnoj zajednici Gornja Obodnica. Pozdravljamo i podržavamo nastavak asfaltiranja preostale makadamske dionice, sanacije prometnice Dokanj-Breške-Gornja Obodnica, izgradnju popratnih sadržaja, rekonstrukcija javnih objekata u G.Obodnici koji mogu poslužiti kao svojevrsni Dom za odmor. Posebice želimo naglasiti da bi time potaknuli proizvodnju i prodaju domaćih proizvoda, a takvih proizvođača ima na ovom prostoru i mogu ponuditi bogatu paletu domaćih radinosti.

Također postoje vrlo ambiciozne ideje i već se započelo s izgradnjom objekata koji će biti nova vrsta ponude u tom dijelu Tuzle. Svjedoci smo sve većeg broja naših stanovnika koji kroz pješačenje i druge rekreativne oblike brinu o svom zdravlju.

Zbog svega toga prirodne ljepote koje nudi Majevica treba još više i bolje iskoristiti i staviti u funkciju.

Ured za informiranje: GRADSKI ODBOR HDZ BIH TUZLA