8-1Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Soli uspješno je privela kraju redovite unutarstranačke izbore u Tuzlanskoj županiji.

Nakon provedenih izbora u oko 50 temeljnih ogranaka pa u općinskim organizacijama te konstituiranja općinskih odbora HDZBiH Tuzle, Čelića-Drijenče, Lukavca, Banovića, Gradačca, Srebrenika i Živinica, na Husinu je održana Izborna skupština Županijske organizacije HDZBiH Soli.

Izabran je novi Županijski odbor HDZBiH Soli od 19 članova, te Nadzorni odbor od tri člana. „HDZBiH Soli je u prošlih četiri godine organizacijski jako uznapredovao, stranačkom strukturom obuhvatio sva mjesta u kojima žive Hrvati te u javnom političkom prostoru djelovao u interesu svojih birača. Izgradili smo takav imidž Stranci da je HDZBiH postao uvjerljivo najpoželjnija politička opcija Hrvatima u Tuzlanskoj županiji", iznio je u podnesenom izvješću Mijo Krešić, predsjednik Županijskog odbora HDZBIH Soli.

Kao potvrdu tome, Krešić je istaknuo postignute izborne rezultate, najprije na lokalnim izborima 2008. godine, a posebice na prošlogodišnjim općim izborima, na kojima je ŽO HDZBiH Soli sa 6550 osvojenih glasova više nego duplo povećao izborni rezultat u odnosu na četiri godine prije. „Vjerodostojnom politikom i poštenim odnosom prema svakom Hrvatu i svima drugima, HDZBiH Soli je ponovno stekao parlamentarnost u našoj županiji. Prometnuli smo se u političkog lidera unutar Hrvata u Tuzlanskoj županiji", kazao je Krešić.

Izrazio je uvjerenje da će novi Županijski odbor HDZBiH Soli s istinskom snagom mladeži, žena i iskustva u idućem razdoblju osnažiti tu lidersku poziciju i poboljšati izborne rezultate. „Cijelo ozračje nas hrabri u uvjerenju da će HDZBiH Soli nakon unutarstranačkih izbora ostati jamac opstojnosti Hrvata u Tuzlanskoj županiji, jamac istinske ravnopravnosti Hrvata i jamac multietničnosti Tuzlanske županije", poručio je Krešić.