9-28-1Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Tuzla od vlasti Općine Tuzla traži da do konca ove godine realizira one projekte infrastrukture za koje su sredstva od građana po osnovi sudjelovanja prikupljena još prije dvije, tri pa čak i pet godina. Izbjegavanjem i odugovlačenjem realizacije projekata izgradnje putova i rasvjete u mjesnim zajednicama Husino, Ljubače, Dokanj, Ljepunice, Kiseljak, Par selo, Srednja Lipnica, Dragunja i Bukinje, Općina je faktično "zaledila" nekoliko desetina tisuća maraka građana.

Na sastanku s Predsjedništvom Općinskog odbora HDZBiH Tuzla, članovi savjeta mjesnih zajednica iz reda HDZBiH izrazili su nepovjerenje u ovakav način financiranja izgradnje putne mreže u prigradskim i seoskim naseljima u Općini Tuzla.

Pogotovo je veliko nezadovoljstvo građana Doknja, Brežaka, Kosaca, Tetime, Gornje Obodnice i Dragunje izraženo glede vodoopskrbe tih9-28-2 naselja. S obzirom da do tih naselja u tuzlanskoj općini još uvijek nije došao javni vodovod, a zbog velike suše lokalni su izvori davno presušili, građani se osjećaju odbačenima i drugorazrednim jer im cisterne JP Vodovod i kanalizacija, onako kako dopremaju pitku vodu, ni približno nisu dostatne za preživljavanje. Zbog nestašice vode počela su ugibati goveda, a ljudi strahuju i od zaraznih bolesti.

Ovakav nemar vlasti u osiguranju elementarnih uvjeta za život jednako svima građanima Općine Tuzla, za svaku je osudu i kao takvoga ga treba ispraviti čim prije.