10-7-1Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Lukavac pozvao je mjerodavne u Tuzlanskoj županiji da u izmijenjenom i dopunjenom županijskom Zakonu o osnovnom i srednjem obrazovanju ne stavljaju diskriminirajuće odredbe glede subvencioniranja prijevoza učenika.

„Subvencioniranjem troškova prijevoza učenika do najbliže škole Vlada Tuzlanske županije u neravnopravan bi položaj dovela roditelje učenika čija djeca idu na nastavu u Katolički školski centar svetog Franje u Tuzli. To bi značilo", kazao je Jozo Tunjić, predsjednik OO HDZBIH Lukavac, „da bi jedino roditelji učenika iz Lukavca, Srebrenika ili Živinica čija djeca pohađaju nastavu u KŠC-u u Tuzli, morali sami snositi troškove prijevoza."

Općinski odbor HDZBiH Lukavac je pozvao Vladu i resorno ministarstvo da imaju sluha i tolerancije i za učenike hrvatske nacionalnosti jer uglavnom oni putuju u školu u KŠC u Tuzli.

Na sjednici Općinskog odbora HDZBiH Lukavac istaknuta je i potreba što brže regulacije rijeke Jale kroz Bistarac kako ne bi plavila, a kasnije da bi se omogućila gradnja na tome području i otvarala mogućnost novog zapošljavanja. Izražena je i odlučnost ekološke zaštite Bistarca, Gornjeg i Donjeg.

Sjednici u Lukavcu nazočili su i članovi Županijskog odbora HDZBiH Soli na čelu s predsjednikom Mijom Krešićem, a kakva je praksa uspostavljena u radu svih općinskih odbora u sastavu Županijske organizacije HDZBiH Soli.