Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Soli konstatirao je kako su najnovija politička događanja oko uspostave Vijeća ministara BiH te najavljenog dogovora uspostave izvršne vlasti u Srednjobosanskoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji razotkrila i svu pogubnost pohlepe „platformaške" većine u Tuzlanskoj županiji.

U borbi za fotelje SDP i SDA su bezobzirno pogazili većinsku izbornu volju konstitutivnog hrvatskog naroda koji je povjerenje dao HDZ-u BiH. Otimajući mu pravo sudjelovanja u izvršnoj vlasti, „platformaši" su pokušali ozbiljno ugroziti multietničnost u Tuzlanskoj županiji i narušiti ustavnu koncepciju triju konstitutivnih naroda u cijeloj BiH.

Srećom, takva je „platformaška" politika za kratko vrijeme „ispuhala" i sve brže uzmiče pred zdravim razumom održive, tolerantne i proeuropske BiH u kojoj dolazi vrijeme ispravljanja nanesene štete.

Sa sjednice Županijskog odbora HDZBiH Soli održane u Špionici, općina Srebrenik, najavljena je i sjednica Predsjedništva Zajednice žena Hrvatske demokratske zajednice BiH Kraljica Katarina Kosača koja će se održati u Tuzli.