10-18-1Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Tuzla najoštrije osuđuje krajnje nehuman odnos mjerodavnih tuzlanskih općinskih službi prema građanima u onim mjesnim zajednicama (Doknju, Gornjoj Obodnici, Breškama, Tetimi, Gornjoj Lipnici, Dragunji) u kojima već nekoliko mjeseci nema vode i do kojih bi se voda trebala dopremati u cisternama.

Najprije, za svaku je osudu načinjeni raspored dopremanja cisterni s vodom, za koji je „iz aviona" očito da je nedovoljan za najnužnije potrebe jednom domaćinstvu. Tako u Dragunji, primjerice, cisterna dolazi jednom u tjednu, a onda jednoj obitelji dospije 70-tak litara dnevno: za piće, higijenu i pojenje stoke od koje ti ljudi žive. Zapravo, uglavnom se radi o pukom preživljavanju u nehumanim uvjetima, u XXI. stoljeću u našoj općini. Sveukupno je to ljudima još teže podnijeti kada vide da u dopremanju cisterni s vodom prednost imaju bogati. Oni kada uplate stotinjak maraka za vodu, cisterna im promptno dolazi. Tada nema ni kvarova na vozilima, ni isteklog radnog vremena... ničega od onoga čime se u mjerodavnim službama sirotinji mažu oči.

10-18-2Općinski odbor HDZBiH Tuzla smatra da u ovome slučaju općinske mjerodavne službe pokazuju bezobzirnost i nehumanost prema građanima, unatoč činjenici da je ugroženo zdravlje tisućama ljudi

Dobar dio odgovornosti za ovakvo stanje snose i vrhovi vlasti u Općini kojima ni na kraj pameti nije proglasiti elementarnu nepogodu ili uvesti neku drugu zakonsku mjeru kojom bi se olakšao nasušni život tisućama ljudi.

Njihovu sramotu, nehumanost i pohlepu ni snijeg kojeg se najavljuje neće moći prekriti.