Predsjednica Zajednice žena HDZBIH „Kraljica Katarina Kosača", Marija Zelenika, boravila je danas u radnom posjetu ŽO Zajednice žena HDZBiH, Soli. Sastanku su nazočili i predsjednici zaželjeli dobrodošlicu članica predsjedništva Zajednice žena HDZBiH Jadranka Pavlić, predsjednik ŽO HDZBiH Mijo Krešić i predsjednik OO HDZBiH Tuzla, Ivica Kovačević.

Na samom početku sastanka, predsjednica Zelenika je izrazila osobno zadovoljstvo jer se nalazi u jednoj od rijetkih općinskih i županijskih organizacija u kojoj je ispoštovan Članak statuta o minimalnoj procentualnoj zastupljenosti žena u svim razinama organizacijskih cjelina.

10-20Članice ŽO. prezentirale su dosadašnji rad, koji je s obzirom na brojnost Hrvata u Županiji Tuzla – Soli i naših članica, na zavidnoj razini. Razgovaralo se i o budućim aktivnostima u Zajednici, koordinaciji sa Središnjicom, kao i o nekim vrstama političkih edukacija žena. Napomenule su i to da su ponosne na svoj rad, koji do sada nisu redovito medijski popratile i prezentirale. Sastanku su ispred ŽO i OO Zajednice žena nazočile, Jadranka Pavlić, Zdenka Jurić, Jasminka Mijatović, Ružica Tomić, Marijana Petrović i Ljubica Krešić.