11-24-2Predsjednik OO HDZBiH Tuzla Ivica Kovačević je zajedno s članovima predsjedništva dopredsjednikom Zvonimirom Banovićem, općinskim vijećnikom Radom Pejićem, tajnikom Danijelom Nikolićem, predsjednikom TO Husino Predragom Tomićem i predsjednikom Mladeži HDZBiH Tuzla Daliborom Vidovićem posjetio je velečasnog Marinka Mrkonjića, župnika Župe Husino.

Sastanak je upriličen kako bi članovi Općinskog odbora upoznali vlč. Mrkonjića s novim rukovodstvom OO HDZBiH Tuzla te planovima i ciljevima rada u narednom razdoblju. „Naša glavna zadaća i naše usmjerenje jeste u najvećoj mogućoj mjeri poboljšati uvjete života Hrvata kao i ostalih građana Tuzle. Ono čime nismo zadovoljni i na čemu u svakoj prilici insistiramo jeste zapošljavanje mladih iz reda hrvatskog naroda te svakako nedovoljan angažman općinskih struktura u rješavanju komunalnih problema u mjesnim zajednicama gdje većinu stanovništva čine Hrvati“, istaknuo je Kovačević prilikom susreta.

Župnik Mrkonjić predstavio je projekte koje će u narednom razdoblju nastojati realizirati, a svakako da je najznačajniji izgradnja nove župne Crkve. „Mi smo izvršili određene pripreme i očekujemo da iduće godine započnemo sa izgradnjom i ovom prilikom želim izraziti zahvalnost ljudima iz HDZBiH koji su osigurali jedan dio sredstava za početne radove“ rekao je Mrkonjić.

Kao jedan od problema vlč. Mrkonjić istaknuo je problem mjesnih grobalja koja su u nadležnosti Mjesnih zajednica tj. Općine Tuzla, a koja ne vodi adekvatnu brigu o istima. „O grobljima Općina Tuzla ne vodi nikakvu brigu, a ne žele vlasništvo prenijeti ili u nekim slučajevima vratiti Crkvi i župljanima koji se cijelo vrijeme o njima brinu. Stoga će župnici pokrenuti određene aktivnosti kako bi se ta oblast uredila“ dodao je vlč. Mrkonjić.

Na kraju sastanka s obje strane potencirano je da se ovakvi sastanci upriliče što češće kako bi se iznalazila rješenja za probleme i kako bi se dogovarale određene aktivnosti koje su mogu provoditi, a na dobrobit šire društvene zajednice.